_XT38945-bewerkt

Aldeboarn ligt centraal in Friesland en middenin de uitgebreide stelsel van vaarroutes en nabij het Pikmeer en Sneekermeer. Vanuit onze haven kunt u prachtige tochten over de Friese wateren maken. Enkele van deze routes bevelen wij aan op deze pagina.

Polderhoofdkanaal:

Vanuit Aldeboarn is het Polderhoofdkanaal snel bereikbaar. Op deze pagina enige informatie over onder andere de vaardiepte, vaarsnelheid en openingstijden.

Bedieningstijden
Dagelijks van 9:30 uur – 16:30 uur
Openingsperiode: 15 mei tot en met 15 september (gelijk aan de turfroute)
Algemene informatie
Doorvaartdiepte: 0,90 m.
Doorvaarthoogte: 2,70 m.
Maximale vaarsnelheid: 6 km/uur

Op basis van monitoring van de natuurontwikkeling worden de doorvaartdiepte, bedieningstijden en openingsperiode de komende jaren ieder jaar opnieuw bepaald.

Storingen
Bij storingen aan de brug kunt u de noodknop indrukken. De storingsdienst krijgt dan automatisch een bericht en komt kijken wat er aan de hand is en het probleem oplossen.

Website gemeente Opsterland, actuele informatie
Wikipedia Polderhoofdkanaal

Turfroute:

Grote of kleine Turfroute

Er zijn twee keuze's als u de Turfroute gaat varen: het kleine rondje of de volledige route. De kleine Turfroute van 105 kilometer leidt u door zowat heel Zuidoost Friesland. De grote vaarroute van 190 kilometer gaat ook door de provincies Drenthe en Overijssel. De Turfroute, groot of klein, is een vaarroute voor mensen die willen genieten van de omgeving. Het landschap varieert voortdurend en u kunt aanleggen waar u maar wilt.

Neem fietsen en wandelschoenen mee aan boord. De Turfroute leent zich er uitstekend voor om varen te combineren met activiteiten aan de wal. U kunt dan zowel de vaarroute als het achterland verkennen.

Website Turfroute

 

Scroll naar boven