Opening bruggen

Instructies brugbediening Watersportvereniging Aldeboarn

Havenbrug

De brug die de haven afsluit wordt bediend door de Aldeboarnse brêgewippers. Bij de dorpsbruggen krijgt de dienstdoende brêgewipper een melding per sms dat er iemand voor de brug ligt te wachten na het indrukken van een van de meldknoppen. Om door de havenbrug te kunnen varen, krijgen de WSV-leden die dat nodig hebben een speciaal telefoonnummer. Hiermee kan de brêgewipper rechtstreeks gebeld worden om te vragen of hij/zij de havenbrug wil bedienen. De brêgewipper kan dan aangeven hoe snel hij/zij verwacht te kunnen komen.

De afspraken:

1. Het telefoonnummer dat alleen beschikbaar is voor WSV-leden die een ligplaats in de haven hebben en die de brêgewippers nodig hebben om de havenbrug te openen.
  2. Het nummer mag niet verspreid worden onder niet-leden.
  3. Het nummer mag alleen gebruikt worden voor de bediening van de havenbrug, te weten bij het uitvaren vanuit de haven of het invaren als je vanuit het oosten komt aanvaren (richting Ulesprong).
  4. Voor de andere Boarnster bruggen geldt de ‘normale’ aanmeldprocedure (via de aanmeldknoppen). Dus ook als men via het dorp de haven in wil vanuit de richting Akkrum.
  5. Als je vertrekt vanuit de haven dient gebeld te worden als de boot vaarklaar is om te vertrekken.
  6. Als je de haven komend vanaf de oostelijke richting (Uilesprong) wilt invaren, dient gebeld te worden op het moment dat de vaste betonbrug van de Beetsterdyk wordt gepasseerd.
  7. Er kan dus niet gereserveerd worden voor een bepaald tijdstip om de haven in- of uit te varen.

Werktijden bruggen

De brêgewippers hebben strakke werktijden die vermeld zijn op de borden bij de dorpsbruggen en die ook gelden voor de havenbrug. Deze werktijden zijn van 9 uur in de ochtend tot ’s avonds 7 uur voor het laagseizoen (1 april - 31 mei en 1 september – 31 oktober) of 8 uur voor het hoogseizoen (1 juni-31 augustus). De brugbediening start dus niet voor de begintijd en de werkzaamheden van de brêgewipper moet geheel afgerond zijn voor de eindtijd.

De afspraken:

1. Er kan pas gebeld worden met de brêgewipper vanaf de begintijd (9 uur), en dus niet eerder.
  2. Om in de haven te komen vanuit Akkrum (dus 4 bruggen in totaal), moet het verzoek minstens een half uur voor de eindtijd aangemeld worden bij de brêgewipper.
  3. Hetzelfde geldt andersom: om vanuit de haven door alle dorpsbruggen te kunnen om richting Akkrum te varen, is het nodig om minstens een half uur voor de eindtijd te bellen.
  4. Om alleen door de havenbrug te varen (van en naar richting Uilesprong), is minstens een kwartier nodig, dus bellen tot een kwartier voor eindtijd.
Scroll naar boven